Neli värvi, mida sisekujunduses tingimata vältida tuleks (1)

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interjöör.
Interjöör. Foto: www.flickr.com

Kui tahad kodu arukalt kujundada, peaksid väga sügavalt järele mõtlema, kas soovid neid värve oma interjööris ikka kasutada. 

Samal ajal, kui mingid värvid on sisekujunduses igavesed klassikud - näiteks ei lähe moest mustvalged interjöörid -, leidub ka värve, mille interjööris kasutamine maksab karmilt kätte hetkel, mil kavatsed senist kodu müüma hakata, hoiatab kinnisvaraportaal Zillow.

Portaal võttis ette 50 000 hiljuti müüdud kodude fotot ja tegi kindlaks, et nelja kindla värvi interjööris kasutamine tähendas alati seda, et kodu läks kaubaks märkimisväärselt madalama hinnaga kui prognoositud. 

Kõige üllatavam oli, et ennustatud turuhinnast madalamalt läksid kaubaks valged interjöörid. Kuigi see tundub turvaline valik, mida paljud just seetõttu tihti eelistavad, ütlevad sisekujundajad, et väikese ruumi muudab valge seinavärv elutuks ja kõledaks. 

Valgele järgnes armeeroheline, kolmandal kohal olid terrakotatoonid ja neljandal hallid värvid. Kusjuures hall elutuba häirib ostjaid vähem kui hall magamistuba. 

Nii et kui tead, et su praegune kodu on vaid ajutine etapp, mõtle remonti tehes hoolikalt järele, mis värvi seinad võõpad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles