Video: naine ehitas oma esimese kodu kõigest 17 000 euroga

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelies omaenda ehitatud kodus.
Annelies omaenda ehitatud kodus. Foto: Kuvatõmmis videost.

Kui noor naine seisis ühtäkki küsimuse ees, kuhu elama minna, tekkis tal plaan oma päris esimene kodu oma kätega ehitada ning teha seda võimalikult odavalt. 

Mööblitisler Annelies Zwaan elas tüüpilist noorteelu mitmepeale jagatud korteris hetkeni, mil selgus, et sõpradepaar, kellega ta kodu jagas, on lapseootel. Siis taipas Annelies, et peab endale oma kodu leidma.

Kuna millegi ostmiseks nappis tal raha, tundus olukord üsna lootusetu hetkeni, mil selgus, et ta saab oma pisikese minikodu püsti panna sõprade krundile. Kui tavaliselt peavad minikodude omanike pered neid säärase sammu pärast hullumeelseks, siis Anneliesil läks paremini: tema isa tuli talle esimeste sammude astumiseks suisa appi.

Kodu ehitas noor naine aga lõppkokkuvõttes siiski ise. Napi eelarve ja veelgi napima kogemusega. «Arvasin, et mööblit olen ma ju ehitanud, kui raske see maja siis olla saab, aga oli päris raske,» tunnistab Annelies tagantjärele.

Kõige keerulisem olnud see, et kõik asjad tuli ette läbi mõelda: kuhu tuleb valamu, kuhu seinakontaktid, kuhu lülitid ja nii edasi. Võib öelda, et kõige olulisemaks punktiks naisele oli köök: Anneliesile meeldib küpsetada ja selleks pidi jaguma piisavalt ruumi. Nii et kuigi kodu on tilluke, mahub köögis mõnusalt süüa tegema. 

Maja on küll ehitatud tüüpilise minikoduna, kuid Annelies on siiski veendunud, et see on palju rohkem tema nägu kui uusarendused, mis on valged iseloomutud karbid. 

Kodu on ratastel, nii et kui sõbrad mingil põhjusel talle enam maad rentida ei soovi, saab ta oma armsa elamisega vähese vaevaga mujale kolida. 

Vaata kõike täpsemalt alljärgnevast videost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles