Sinu diivan võib tõsiselt sinu ja su pere tervist kahjustada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Selgub, et igasugused kaasaegsed kangatöötlusmeetodid pole sugugi nii ohutud nagu senini arvatud. 

USA Duke´i ülikooli keskonnatervise professor Heather Stapleton ütleb, et tõsiasjast, et igasugused kangatööltusvahendid võivad kahjustada inimeste tervist ja põhjustada tõsiseid tervisehädasid, on räägitud juba aastaid. Tegeletud on selle probleemiga aga üsna vähe, vahendab TreeHugger.

Kui töötlusvahendid 70ndatel kasutusele võeti, ei osatud arvata, et selle osakesed eralduvad kodus kangast ja langevad teistele pindadele ja elanikele, ohustades peamiselt lemmikloomi ja roomavaid ning põrandal mängivaid lapsi. 

Ohtlikud on peamiselt teatud tüüpi antibakteriaalsed, vett- ja mustusthülgavad kangad. Ohtudest on tänaseks päevaks õnneks teadlikud ka enamik mööblitootjatest ja paljud neist on piiranud töötlusvahendite kasutamist või lõpetanud selle sootuks. 

Mida saad ise ära teha, et oma tervist kaitsta? Vali koju diivanid ja madratsid, millele pole märgitud, et need  oleksid antibakteriaalsed ja vett- või mustusthülgavad. Kuna tootjad peavad seda siiani ihaldusväärseks omanduseks, on see reeglina tootetutvustuses välja toodud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles