Kas teha trenni kodus või spordiklubis?

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kayla Itsines
Kayla Itsines Foto: popsugar.com

Paljud loobuvad trenni tegemisest ajapuuduse tõttu – tööpäevad on pikad ja sellepärast ei leita spordiklubisse minemiseks enam aega. Lisaks sellele on spordiklubide kuutasud üsna kõrged.

Aja kokkuhoiu mõttes on väga paljud inimesed alustanud kodus treenimist. Üheks võimaluseks on joosta koduümbruses väike ring ning seejärel teha kodus kätekõverdusi, kükke ja teisi teada-tuntud harjutusi. Teine võimalus on järgida mõne asjatundja treeningkava.

Viimaste aastate jooksul on maailmas hakanud suurt populaarsust koguma erinevad internetis leiduvad treeningkavad, mille järgi kodus rõõmsalt trenni vihtuda.

Näiteks Kayla Itsines on 25-aastane tuntud treener Austraaliast, kes sai kuulsaks oma Bikini Body kavaga (BBG). Väidetavalt kasutab BBG rakendust maailmas ligi 25 miljonit inimest, mis teeb sellest suurima kasutajaarvuga treeningrakenduse maailmas. Kolme kuu Bikini Body kava maksab ligikaudu 40 eurot. Ühe nädala pikkust kava on võimalik proovida aga täiesti tasuta.

Cassey Ho, kes veab Blogilatese nime kandvat treeningkava, on otsustanud oma tavalist kuuajalist treeningkava jagada aga täiesti tasuta.

Nende treeningkavade järgimine võtab iga päev aega umbes 30 minutit kuni tund. Varustus, mida kavade tegemisel vaja läheb, on üsna minimaalne: treeningmatt, hantlid, tool jne. BBG kavade juures on vahel vajalik ka topispall või hüppenöör.

Seega, kõik kes lükkavad trenni tegemist edasi vaid ajapuuduse tõttu, võiksid proovida kodus treenimist. 

Cassey Ho Foto:
Cassey Ho Foto: Foto: popsugar.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles