7 rumalat levinud viga, mis su kodu väga tuleohtlikuks muudavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaaslaud ja puitterrass kokku ei sobi.
Klaaslaud ja puitterrass kokku ei sobi. Foto: www.flickr.com

Teadmatus ja laiskus muudavad meie kodud tihti väga tuleohtlikuks ilma, et meil endal sellest aimugi poleks. Vaata, milliseid vigu teed sina!

Puhastamata vihmaveerennid

Hämmastavalt sage tulekahjude tekkepõhjus. Kuivanud lehed ja oksarisu, mis rennidesse kogunema kipub, süttib väga kergesti ja põleb hästi, nii et sügisel ja kevadel tuleks maja vihmaveerennid kindlasti puhtaks teha.

Katmata ventilatsiooniavad

Esiteks pääsevad sealtkaudu metsloomad ja närilised kergesti majja, teiseks on see ideaalne koht tulesädemetele tulekahju tekitamiseks. Kui põletad sageli õues  prahti, teed lõket või on muul põhjusel tulesädemeid tihti ringi liikumas, tasuks oma kodu ventilatsiooniavad hoolikalt katta.

Multšitud peenrad

Üleüldiselt pole puidumultši koduaias kasutamine kuigi suureks ohuallikaks, riskiks muutub see alles siis, kui kuhjad multši maja seina äärde rajatud  lillepeenardesse. Seal piisab samuti vaid ühest sädemest, et süttiks tulekahju, ja erinevalt kaugemal aias asuvast peenrast on sellise asukohaga peenral suurepärane võimalus süüdata ka maja.

Vale terrassimööbel

Klaaspinnaga terrassilaud võib tunduda vastupandamatult kaunis, kuid puitterrassi puhul on raske teha kehvemat valikut. Laud tomib nagu hiiglaslik suurendusklaas ja süütab terrassi selle all. 
Eelista parem muid materjale.

Kütusevarud garaažis

Muidugi on muruniiduki ja muude masinate jaoks vaja kütust, aga seda ei tasuks kindlasti hoiustada maja külge ehitatud garaažis. Heaks hoiukohaks on kuur või aiamaja, mis pole peamajaga ühendatud. 

Riisumata lehed 

Uus trend aianduses soovitab lehed sügisel südame rahuga riisumata jätta. Sellel on aga oma varjukülg: kuivad surnud lehed on maapinnal sama kergesti süttivad kui vihmaveerennides.

Tuleohtlikud ehitusmaterjalid

Mõned materjalid on kergemini süttivad kui teised. Kui alles kodu ehitad, tasuks eelistada neid, mis ses osas turvalisemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles