Viis põhilist viga, mida auto puhastamisel teed

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autopesu.
Autopesu. Foto: www.flickr.com

Asjatundmatu autokasutaja teeb oma masina puhastamisel teadmatusest sageli päris suuri vigu. Vaata, mille vastu eksid sina.

Veebiportaal AutoCraver.com on pannud ritta viis punkti, milles inimesed kõige rohkem eksivad.

1. Automaatpesula kasutamine

Ükskõik, kui pehmet ja õrna lähenemist automaatpesula ka ei luba, jääb auto küljes olev sodi harjaste ja lappide külge ning kahjustab lõppkokkuvõttes värvi. Kahjusid ei pruugi sa näha kohe, aga regulaarselt automaatpesulat külastades tekivad need lõpuks kindlasti.

2. Suvalise pesuvahendi kasutamine

Kodus autosid pesevad inimesed kipuvad arvama, et auto pesemiseks sobib kõik alates omaenese šampoonist ja lõpetades nõudepesuvahendiga. Tegelikult ei tohi autot katvale vaha- ja/või värvikihile läheneda ühegi rasva lahustava pesuvahendiga. Auto pesemiseks sobib ainult spetsiaalne vahend või selle puudumisel puhas vesi.

3. Liiga vähe vett

Tihti arvatakse, et filmidest nähtud tilkuvmärg auto on pesu ajal selline vaid efekti pärast. Tegelikult on kõik õige: värvikahjustuste vältimiseks peakski autot pesema nii, et see tilgub. Niiske käsna või lapiga hõõrumine pole kindlasti õige.

4. Paberrätid, vanad T-särgid ja muud kaltsud

Need ei sobi päris kindlasti auto pesemiseks. Kõige parem vahend on mikrofiiberlapp - see on pehme ja ei riku auto keret. Paberrätikutega ei tohiks kuivatada ka auto armatuuri ja muid kohti salongis, sest paberräti ebemed kinnituvad pinnale ja tulemus jääb kole.

5. Sama lapi korduvkasutamine

Ärge saage valesti aru - auto pesemiseks võib mitu korda üht ja sama (mikrofiiber)lappi kasutada, küll aga tuleb see vahepeal korralikult ära pesta ja kuivatada. Liiga sageli viskavad inimesed märja kaltsu garaažinurka ja korjavad sealt järgmine kord üles. Sedasi kogub kalts pisikesi kivikesi ja muud jama, mis järgmise pesu ajal autokeret kriipima hakkavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles