Vaata järele: maja, mille ehitamiseks kulub kõigest kolm tundi (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriti lihtne minimaja.
Eriti lihtne minimaja. Foto: Kuvatõmmis videost

Tahaksid elada majas, aga pelgad, et ehitamine on liialt pikk protsess? Iga juhul mitte selle maja puhul: aega kulub kõigest kolm tundi.

Selle maja endale ehitamise eelduseks on mõistagi see, et  minimaja liikumine on sulle südamelähedane. Arhitekt Joshua Woodsmani projekteeritud kolmevärviline tilluke maja on sobib suurepäraselt elamiseks üksikule inimesele või paarile ning selle kokkupanemine võtab aega vaid kolm tundi. 

Kolmevärviline on hoone aga seepärast, et lihtsustada kokkupanemist: sinine osa on ööosa, valge päevane ajaveetmisosa ja punane niiöelda kütmisosa, kus asub ka kööginurk. 

Woodsmani soov on, et minimajad jõuaksid masstootmisesse ja tema lihtsalt kokkupandav maja, mille "ehitamine" jõukohane igaühele, on selleks suurepärane variant.

Eesti tingimustes sobib säärane majake mõistagi hoolimata küttekeha olemasolust peamiselt suviseks elamiseks, aga tõenäoliselt poleks kuigi raske sääraseid ka pisut soojapidavamana ehitada.

Vaata maja kokkupaneku lihtsust alljärgnevast videost. 

Kas sul on näiteks suvitamiseks mõni minimaja, mida tahaksid teistelegi näidata? Kirjuta meile aadressil kodu@postimees.ee ja jaga oma maja lugu!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles