Toataim, mis sobib ka kõige kohutavamale lillekasvatajale

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Potililled
Potililled Foto: www.flickr.com

Igatsed nii väga koju pisut rohelust, aga oled taimede elushoidmise osas täiesti lootusetu? Siis on see taim sulle justkui loodud. 

Tegemist on nimelt nõelköiega, mis vajab väga vähe hoolt, aga vohab, nagu jaksab. Ainus asi, mida neil eluvaimu seeshoidmiseks teha tuleb, on kasta siis, kui lehed longu vajuvad, lubab ApartmentTherapy. Seega ei mingit keerulist mõistatamist, kas muld on uue veekoguse jaoks juba piisvalt kuiv või riskid kastmisel mädandamisega - taim ise ütleb sulle, millal juua vajab. 

Selleks, et nõelköis aga maksimaalselt ilus oleks, võiksid mõnda nippi siiski teada. 

Näiteks: 

  • kuigi nõelköis saab hästi hakkama igasugustes valgustingimustes, ei armasta see siiski otsest päikesevalgust. See muudab ta lehed kahvatuks, mis omakorda võtab ära suure osa taime efektsest välimusest.
  • nõelköit ei pea istutama mulda. Ta saab suurepäraselt hakkama ka veega täidetud konteineris. Arvestama pead aga sellega, et kui oled taime kord juba vette või mulda kasvama pannud, siis keskkonnavahetust (veest mulda või vastupidi) ei pruugi ta hästi taluda. Kui plaanid teda mullas kasvatada, sobib talle igasugune muld, mis parasjagu ette satub. 
  • kuna tegemist on ronitaimega, täidab ta piiramata jätmise korral lõpuks üsna suure osa sinu elamisest, seega oleks hea mõte teda lõikamisega aeg-ajalt pisut korrale kutsuda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles