Vaata, millise kodu saab osta Eesti keskmise kuupalga eest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne. Foto: KV.EE

Käesoleva aasta teise kvartali brutokuupalk on 1163 eurot, mis tähendab, et kätte saab inimene sellest pisut üle 900 euro. Millise korteri saaks soetada inimene, kel eluasemele kulutada kõige rohkem nii palju?

Vaatasime kinnisvaraportaalist KV.EE, missuguseid pakkumisi leidub kuni 950 euroga. Midagi luksuslikku ega midagi sellist, mis kohe elamiskõlblik oleks, mõistagi saadaval ei ole. 

Pakkumisi on selles hinnavahemikus kolm ning ükski neist ei jää pealinna lähistele. 

1. Kolmetoaline korter Valgamaal, hind 100 eurot

Foto: KV.EE

Uudistestki läbi käinud kehvas seisus kortermajas on saja euroga müügis kolmetoaline hetkel elamiskõlbmatu korter. 

2. Kahetoaline korter Kohtla-Järvel, hind 299 eurot

Foto: KV.EE

Maakler lubab, et tegu on vaikses linnaosas asuva korteriga, läheduses on meri. Korter vajab küll kapitaalremonti, aga pole ilmselt kõige lootusetum juhtum. 

3. Kahetoaline korter Kohtla-Järvel, hind 850 eurot

Foto: KV.EE

Kapitaalremonti vajav korter pole kõige parem pakkumine arvestades, et sellel on 2000eurone võlg. Kuid kuulutus lubab, et objekti eest saab tasuda  järelmaksuga kolme aasta jooksul, sissemaksu suuruseks 200 eurot.

4. Et aga positiivsema noodiga lõpetada, siis kahe Eesti keskmise kuupalga eest saab Kohtla-Järvel juba üsna kena korteri, millel rõdu vaatega linna peatänavale. 

Foto: KV.EE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles