Vaata, millised on aiapidaja asendamatud abilised sügistöödel

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiatööriistad.
Aiatööriistad. Foto: www.flickr.com

Arvad, et esimese sügistormiga saab aias otsad kokku tõmmata? Tüütum osa aiatöödest nüüd alles algab, mistõttu on väga hea, kui nende lihtsustamiseks abivahendeid leidub.

1. Arvestades langevate lehtede rohkust, kuluvad paljudes aedades ära lehepuhurid ja -imurid. Kui plaanid endale mõne sellise isendi soetada, tasuks kaaluda eelkõige mitmefunktsioonilisi, mis saavad sügisel hakkama lehtedega ja talvel lumega. 

2. Enamasti langeb väiksemate aedade puhul valik siiski rehadele. Siinkohal on oluline jälgida, et mitte igasugune reha ei sobi lehtede riisumiseks: hea lehereha on plastikust ja kerge. 

3. Lillesibulad pole küll otseselt sügisesed abivahendid, aga kevadel on neist kasvanud õitest aia varajasel kaunistamisel abi päris kindlasti. Selleks, et kevadel õiteilu nautida, tuleb sibulate istutamisega tegeleda just praegu.

4. Just sügisel kerkib sageli päevakorrale ka komposterite teema: kas teha see ise? Osta poest? Kusagile on ju vaja ruttu kõik need kokkuriisutud lehed panna. Mida eelistada ja kas ehitada ise, saab lugeda siit

5. Ja kui arvasid, et muruniitmisega on selleks aastaks ühelpool, siis muidugi mitte - tänavuse sooja sügisega kasvab see sama jõudsalt kui südasuvel ja niidukiga saab aias veel mitu tiiru teha. Pea meeles, et muru tuleb niita seni, kuni see kasvab! 

Millised on sinu jaoks sügisel aias asendamatud tööriistad ja mis sinu meelest ületähtsustatud? Kirjuta sellest kommentaarides, meie Facebooki-lehel või aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles