Viis asja, mida IKEAst mitte kunagi osta ei tohi

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea plaanib endiselt Eestisse laieneda.
Ikea plaanib endiselt Eestisse laieneda. Foto: SCANPIX

IKEA on kodusisustajale kahtlemata soodne valik, kuid päris kindlasti ei tohiks sealt kõike pimesi osta.

"Mööblipiibli" autor Christophe Pourny ütleb, et selleks, et saada IKEAst hea  kogemus, tuleb täpselt teada, mida sealt osta. Tema sõnul on head niinimetatud baasesemed, näiteks julgeb ta üsna pimesi soovitada enamikku IKEA kontorimööbli valikust, vahendab Fox News. Aga järgnevat viit tootegruppi tuleks selles kaupluses pigem vältida.

Kummutid

Vähe sellest, et IKEA kummuteid on peaaegu võimatu korralikult kokku panna - need on ohtlikud sinu lapse tervisele. Sel aastal on kolm last hukkunud pärast seda, kui IKEA Malm-sarja kummut neile peale kukkus. Muidugi võib öelda, et iga lapsevanema asi on garanteerida, et sääraseid õnnetusi juhtuda ei saaks, kuid olgem ausad, üks kummut ei tohiks ka sedasi ümber kukkuda. 

Garderoobisüsteemid

IKEA Algot-sarja garderoobisüsteemid on saanud hämmastavalt palju negatiivset tagasisidet: küll purunevad jupid kergesti või puuduvad üldse, küll on kokkupanemisjuhis  poolik või lihtsalt vale. Komplektis kaasas pole kruvisid ega seinakinnitusi, sahtlid käivad kehvasti. 

Madratsid 

Kui hindad kvaliteetset ööund, osta oma madrats ükskõik kust mujalt, aga mitte IKEAst. Kliendid kurdavad, et IKEA vedrumadratsid võtavad liiga kergesti magaja kuju, mis põhjustab pikapeale seljavalusid. Vahtmadratsid on liiga pehmed ja kaotavad kiirelt oma vormi. Odav hind ei ole siinkohal maksmist väärt.

Lambid

IKEA Hyby- ja Lock-sarja lampide kohta on sel aastal esitatud sadu kaebusi. Need kukuvad alla, vajuvad viltu, purunevad ja vigastavad inimesi. Probleeme esineb ka Gothem-sarja lampidega: neist võib saada elektrilööke. Öölamp Patrull aga andiski ühele lapsele elektrilöögi. 

Aksessuaarid

Igasugused sisekujundusaksessuaarid, näiteks küünlajalad, vaasid, pildiraamid ja muu taoline on suurepärane võimalus oma kodu isikupärasemaks muuta. Kui valid ka siinkohal IKEA, on sinu kodu tõesti täpselt samasugune nagu igal teisel inimesel. Pinguta, otsi ja mõtle siinkohal natuke rohkem! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles