Kuus põnevat ideed, mida üleliigsete õuntega peale hakata

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.treehugger.com

Mahla ja moosi on juba piisavalt tehtud, õunu tuleb aias aga muudkui juurde? Siis tasub proovida õuntest vahelduseks midagi muud teha.  Ja me ei mõtle kooki.

Tee küünlaaluseid

Teeküünaldele saab ilusatest punastest õuntest, mida sa enam süüa ja hoidistada ei jaksa, suurepärased küünlaalused hubaseks sügispeoks. 

Foto: www.treehugger.com

Ravi peavalu

Jah, see on tõesti tõsi: kui oled migreenipõdeja, tasuks peavalu esimeste tunnuste ilmnemisel lõigata õun pooleks ja seda nuusutada. Väidetavalt vähendab see omapärane aroomiteraapia tõepoolest valusid ja lühendab migreeniperioodi. Pane aga tähele, et toimib ikka vaid ehtne õunalõhn, sellelõhnalised õhuvärskendajad ja muu taoline ei aita.

Vähenda kortse

Riivi õun või tee toorest õunast püree, kanna see näole ja hoia 15 minutit. Loputa nägu leige veega. Väidetavalt aitab selline iluprotseduur suurepäraselt kortsude vastu.

Tee õunatrükki

Foto: www.treehugger.com

Poolekslõigatud õuntega saab nii paberile kui kangale teha mõnusat sügisehõngulist õunamustritrükki.

Pehmenda teisi puuvilju

Kui tahad virsikuid, pirne, banaane, avokaadosid ja muid viljalisi kiiremini pehmemaks saada, pane need koos õuntega paberkotti ja jäta seisma. See ei toimi apelsinide, ananasside ja mandariinide puhul. 

Mida sina üleliigsete õuntega teinud oled? Kui sul on mõni huvitav lahendus, räägi sellest kommentaarides või meie Facebooki-lehel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles