Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Hommikusöögiidee nädalavahetuseks: imemaitsev kana-quiche

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Eva-Lotta Kivi

Sul napid ideid, mida nädalavahetuse hommikutel perele hommikusöögiks valmistada? Proovi näiteks see imemaitsev kanapirukas järgi. 

Quiche tähendab munasegutäidisega lahtist pirukat. Pärit on see Prantsuse köögist. 

Kana-quiche

Põhi:

  • 150 g võid
  • pool teelusikatäit soola
  • kolm dl jahu
  • kolm supilusikatäit vett

Kate:

  • üks keskmine suitsukanakoib
  • kolm muna
  • peotäis rohelist (basiilikut, spinatit, peterselli jne)
  • üks sibul
  • üks dl rõõska koort
  • kaks supilusikatäit hapukoort
  • üks pakk riivjuustu

Haki või jahu ja soola sees väikesteks tükkideks. Lisa vesi ja sega tainaks. Pane taigen umbes pooleks tunniks külmkappi. Vooderda pirukavorm taignaga ja eelküpseta põhja 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Samal ajal valmista täidis. Haki kana ja sibul. Pruunista pannil sibul ja lisa paariks minutiks pannile ka kana. Klopi omavahel munad, koor, hapukoor. Lisa segule kana, sibul, juust ja rohelised maitsetaimed. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta ahjus umbes pool tundi.

Pirukas on valmis, kui see on pealt kuldpruun. Serveeri soojalt koos rohelise salatiga. Head isu! 

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi
Tagasi üles