Kasulik teada: milline mööbel valida lastega kodusse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

See, et lumivalge elutoavaip ja väikesed lapsed ei sobi omavahel kokku, on ilmselt iseenesestmõistetav. Milline mööbel tuleks aga lastega kodusse valida?

Kõige mõistlikum on valida lastega kodusse loomulikult mööbel, mida saab vajadusel kergelt puhastada, vahendab Homeedit. Väga kerge on toidu- või muid plekke eemaldada näiteks nahkdiivanilt. Kui peaks juhtuma, et valgele nahkdiivanile tekivad pastapliiatsiplekid, siis ka neist on võimalik lahti saada. Pastapliiatsiplekkide vastu aitab kõige paremini piiritus või atsetoonivaba küünelakieemaldaja. Pärast pleki eemaldamist tuleb lihtsalt pind üle käia nahahooldusvahendiga.

Kes nahkdiivanit oma koju ei soovi, peaks kindlasti valima eemaldavate katetega diivani. Nii saab plekkide korral padjakatted pesumasinasse visata. Lisaks sellele on mõistlik valida lastega kodusse pigem tumedates toonides või kirju mustriga diivan. Kui plekid pesus välja ei tule, siis ei paista need lihtsalt niivõrd hästi välja. 

Erinevad täkked ja joonistusjäljed paistavad hästi välja täispuidust mööblilt. Erinevaid kahjustusi taluvad paremini näiteks vineer-või metallmööbel. Lisaks sellele on lastega kodus mõistlik vältida näiteks madalaid klaaskappe. 

Seinakatte valikul tasuks tapeedi asemel eelistada pestava pinnaga värve ning vältida täielikku vaipkatet, sest tugevate plekkide korral tuleb muidu kogu põrandakate välja vahetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles