Midagi põnevat isadepäeva peolauale: imemaitsev peekonimoos

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Pühapäeval on isadepäev ja sel puhul oleks ilus oma isale üks väike peolaud katta. Kuna mehed kipuvad liha armastama, siis tasub valmistada seda maitsvat peekonimoosi. Sobib see hästi näiteks võileiva peale. 

Sellest kogusest saab ühe purgitäie peekonimoosi. 

Peekonimoos

  • 500 g peekonit
  • 2 valget sibulat
  • palsamiäädikat umbes pool
  • 120 ml palsamiäädikat
  • 100 g pruuni suhkrut
  • maitsestamiseks soola ja pipart

Prae peekoniviile pannil seni, kuni need on äärtest krõbedad. Pane peekoniviilud majapidamispaberi peale veidikeseks ajaks nõrguma.

Haki sibul ja prae seda paar minutit keskmisel kuumusel peekonirasvas. Lisa pannile tükeldatud peekon ja prae mõlemaid koostisosasid madalal kuumusel umbes 45 minutit. Sega kindlasti vahepeal, et sibul põhja ei kõrbeks. 

Lisa sibula-peekonisegule kaks supilusikatäit palsamiäädikat ja sega kuni vedelik on aurustunud. Lisa ülejänud palsamiäädikas, suhkur ja maitseained ning kuumuta segu pannil umbes viis minutit. 

Püreesta segu köögikombainis või kannmikseris. Pane peekonimoos purki ja säilita seda külmkapis. Lisaks võileivale sobib peekonimoos imehästi ka burgeri vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles