Ekspert annab nõu: kas vannituppa tasub tapeeti panna

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannituba, kus on kasutatud siseviimistluses tapeeti.
Vannituba, kus on kasutatud siseviimistluses tapeeti. Foto: SCANPIX

Sa leidsid vannituppa imeilusa tapeedi, kuid ei tea, kas seda on ikka mõistlik niiskesse ruumi panna? 

Värvikeskuse kujundusosakonna juhi Eve-Lii Sandre sõnul võib tapeeti kasutada vannitoas küll, kuid sellel ei tohiks kindlasti olla otsest kokkupuudet veega: «Päris dušinurka ei tasu tapeeti panna, sest muidu ei ole selle eluiga eriti pikk,» toonitab Sandre.

Naise sõnul on olemas ka spetsiaalseid niiskuskindlaid tapeete, kuid ka tavalist paber- või fliistapeeti saab vannituppa panna. «Alusviimistlus peab olema lihtsalt vannitoale vastav, kasutada tuleks niiskuskindlat liimi ning hiljem tuleks tapeet katta lakiga,» räägib ta.

Sandre hinnangul sobib tapeedi peal kasutamiseks hästi näiteks veepõhine saunalakk. «Lahustipõhist paadilakki, mida vanasti palju kasutati, ma pigem ei soovita, sest see jätab tapeedile kollaka varjundi, mis võib rikkuda tapeedi välimuse,» selgitab ta. 

Kui keegi on dilemma ees, kas valida paber- või fliistapeet, siis soovitab Sandre valida pigem viimase: «Lakiga katmisel võib pabertapeet tõmmata kergelt lainesse, fliistapeet seda ei tee.» Naise sõnul võiks tapeedi pind olla ka pigem matt kui läikiv: «Läikiva tapeedi peal võib lakk hakata jooksma,» räägib ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles