Video: kasvuhoone, mis lubab söögikraami vähese vaevaga kasvatada ka südatalvel

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost.

Tahaksid ka talvel tomatit ja kurki kasvatada? Selles pole enam mitte midagi võimatut, vastupidi: igaüks võib endale selleks tarbeks ehitada kasvuhoone, mis ka kõige suurema pakasega suviseid kasvutingimusi võimaldab.

Loojate sõnul on tegemist niinimetatud tuleviku kasvuhoonega, mille suurimaks eesmärgiks on pakkuda inimestele võimalust aastaringselt saada pea kogu vajaminev toit oma krundilt ja vähendada vajadust käia kaupluses või tarbida kaugelt üle maailma kokku veetud toitu. Teada on, et inimesed peaksid toiduks tarvitama eelkõige enda lähiümbruses kasvanud toiduaineid, aga tänu Eesti kliimale on see siiani üsna võimatu olnud. Selline kasvuhoone peaks aga probleemi lahendama: uudse lahendusega kergesti püstitatav hoone lubab kõike, mis vajab kasvamiseks sooja, kasvatada ka meie tingimustes ja aastaringselt. 

Uuendusliku kasvuhoone loojad lubava, et ehitamisega saab hakkama igaüks, samuti ei pidavat sellele kuluma üle mõistuse suuri rahasummasid. Vaja läheb vaid tahet, pealehakkamist ja DVD-juhist, mille saab projekti autorite käest tellida. 

Vaata täpsemalt alljärgnevast videost. 

DVDd saab tellida näiteks Amazonist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles