Kuidas teha jõuluks kingitusi, mis saajat kindla peale rõõmustavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitused.
Kingitused. Foto: www.flickr.com

Igale pereliikmele ja sõbrale aasta-aastalt õige kingi välja mõtlemine on paras peavalu. Seda rasket ülesannet annab aga paari nipi abil palju lihtsamaks muuta. 

Kuidas selgitada välja, milline on just mõnele konkreetsele inimesele sobiv kingitus? Siin on mõned nõuanded.

Pane kirja, kellega on tegemist

Pane kirja märksõnad, mis seda sõpra või pereliiget kõige paremini iseloomustavad. Kõik, mis tema kohta pähe tuleb: iseloomuomadused, tema kodu ja harjumuste silmatorkavamad pooled ja nii edasi. See aitab sul sageli tulla ideede peale, mis niisama poleks pähe tulnud. 

Rõhu emotsioonidele

Emotsionaalsed kingitused on alati need kõige paremad. Kui su lähedasel on mõni eriti kallis lemmikloom, lase mõnel Etsy kuntsnikul temast pilt maalida. Samas võid lasta tema lemmikreisi foto lõuendile trükkida. Kingi talle tema lapsepõlve lemmikraamatu uustrükk. Mõtle, mis võiks teda liigutada. 

Jälgi tema soove

Sel aastal oled ilmselt juba hiljaks jäänud, aga tulevasteks jõuludeks tasub endale üles märkida kõik olukorrad, kus lähedane annab mingigi vihje esemete kohta, mida ta ammu endale igatsenud on. 

Vaata Pinteresti

Paljudel naissoost lähedastel on Pinteresti konto, kuhu nad salvestavad endale meelepäraseid rõivaid, sisekujundusesemeid ja muud niisugust. See on sulle ammendamatu infoallikas selle kohta, mis neile meeldib. 

Viska pilk peale Instagramile

Ka sealt saab suurepäraseid vihjeid selle kohta, mis kellelegi meeldib. Instagram on ilmselt olemas ka paljudel sinu meessoost tuttavatel, nii et eriti tasub Instagrami kiigata just nende puhul. 

Kingi elamusi

Täpselt kingisaaja meelejärele olevaid esemeid on raske leida, kui sa pole suutnud kusagilt konkreetseid asju välja tuhnida. Kui sotsiaalmeedia ja lähedane ise mingeid vihjeid ei anna, on elamus kõige kindlam lahendus. Veinikoolitus, langevarjuhüpe või muu selletaoline tegevus vastavalt inimese tüübile on alati hea lahendus. 

Mõtle, mida lähedane kunagi ei jõua

Paljudel meist on asju, millega me hea meelega tegeleks, aga milleks kunagi aega ei leia: professionaalne maniküür, saunaõhtu sõpradega, perevaba õhtu uhkes üksinduses, eine mõnusas restoranis. Korralda lähedasele midagi, millest ta kaua puudust on tundnud, ja ta tänab sind kindlasti rohkem kui järjekordse jõuluteemalise kruusi eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles