Retsept: üks eriti maitsev ja tervislik jõulukook

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukook.
Jõulukook. Foto: Tuule Põldsaar

Ühelt õigelt jõululaualt ei saa puududa ka kook või tort. Kes soovib hoida saledamat joont või lihtsalt rammusaid kooke ei armasta, võiks kindlasti järgi proovida selle pohlamoosi täidisega purukoogi. 

Kuna retseptis on kasutatud tavalise või asemel kookosrasva, sobib see valmistamiseks ka veganitele. Samuti on kook oma olemuselt üsna tervislik, sest nisujahu on asendatud kaerajahuga ning valge suhkur pruuni suhkruga. 

Jõulune purukook pohlamoosi täidisega

  • 240 ml kaerahelbeid
  • 240 ml kaerajahu 
  • 120 ml pruuni suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl meresoola
  • 1/4 tl kaneeli
  • 120 ml kookosrasva/õli
  • 350 ml pohlamoosi 

Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Sega kausis jahu, kaerahelbed, suhkur, sool, küpsetuspulber ja kaneel. Lisa kookosrasv/õli ja sega.

Vooderda koogivorm 2/3 taignaga ja eelküpseta põhja umbes 10 minutit. Seejärel laota koogipõhjale pohlamoos ja puista peale alles jäänud taigen. Küpseta kooki umbes 25 minutit või seni, kuni see on pealt kuldpruun. Serveeri jahtunult külma piima või kohviga. 

Foto:
Foto: Foto: Tuule Põldsaar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles