Neli sisekujundustrendi, millest oleks aeg juba üle saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Mõni trend saab vahepeal miskipärast nii ülimenukaks, et lõpuks saab seda lihtsalt liiga palju. Kindlasti on nii juhtunud järgneva nelja trendiga.

Eamesi tool ja selle koopiad

Foto: www.flickr.com

Charles ja Ray Eamesi disainitud toolid näevad kahtlemata väga head välja ja kuuluvad disainiklassikasse, aga natuke võiks selle viimastel aastatel eriti lõkkele löönud vaimustusega siiski piiri pidada. Kes iganes oma kodu sisustab, kus iganes avatakse uus söögikoht: mõni säärane originaal või koopia nendes ikka leidub. Kui suudad üks-kaks sellist oma elamisse mahutada nii, et need silmi ei kriibi, siis hea küll. Püüa lihtsalt piiri pidada.

Tahvlivärv

Foto: www.flickr.com

Selle kasutamine  on ammu ületanud kriitilise piiri. Ilmselt sai meie mõõt täis umbes sel hetkel, kui moodi läksid tahvlivärvilatakatega varustatud T-särgid. Sest neile olid juba eelnenud tahvlivärviga üle võõbatud seinad, maitseainepurgid, kapiuksed, külmikud ja nii edasi. Palju võib? Mõneks ajaks võiks piirduda siiski tahvlivärvitud infoseintega köögis või esikus, äärmisel juhul lastetoas. 

Värvide järgi sorteeritud raamatud

Foto: www.flickr.com

Tõsiselt? Raamatud ei peaks olema sisekujunduselement, vaid midagi, mis on su kodus sellepärast, et sa armastad neid ja lugemist lihtsalt nii väga, et sul on kodus raamaturiiulid. Raamatud võiksid olla riiulis paigutatud sedasi, et leiad otsitava teose vajadusel kiiresti üles. Värvide järgi sorteerimine on õigustatud vaid juhul, kui sul on väga hea värvimälu.

Metroostiilis keraamiline plaat

Foto: www.flickr.com

See ei kao ilmselt küll kuhugi, kuigi on äärmiselt ülekasutatud. Seda ei peaks sobitama oma vannituppa ja kööki romantilise mööbli kõrvale, sest see lihtsalt ei sobi sinna. Seda ei peaks üleüldse igas kodus kasutama, aga kui seda juba  teha, siis oskuslikult, valides kõrvale sobiva mööbli ja sisustuselemendid, hästi sobib näiteks retromööbel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles