Nutikad nipid, mille abil muuta koristamine vähem tüütuks tegevuseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannitoa koristamine.
Vannitoa koristamine. Foto: www.flickr.com

Neid, kes armastavad koristamist on ilmselt vähe. Pigem seostub see kõigile ikka tüütu kohustusena, mis tuleb lihtsalt aeg-ajalt kohustuslikus korras ette võtta. Tegelikult on võimalik see enda jaoks lihtsate nippide abil aga meeldivamaks muuta. 

Jaga ülesanded erinevate päevade vahel ära

Olukord, kus ühe päeva jooksul tuleb terve kodu ära koristada, ei meeldi ilmselt kellelegi. Selle asemel, et võtta korra nädalas ette suuremat sorti koristamine, jaga erinevad ülesanded terve nädala peale aga ära. Nii ei tundu koristamine niivõrd pika ja piinarikka tegevusena. 

Kuula samal ajal muusikat

Just samal põhjusel meeldib inimestele ka joostes muusikat kuulata – aeg läheb kiiremini ja tuju on hea. Koristamine oma lemmiklaulude saatel on tunduvalt meeldivam kui näiteks vaikuses vannitoa küürimine.

Sea endale ajalimiit

Kui sa sead endale limiidiks näiteks kaks või kolm tundi, siis tekib hasart selle ajaga kogu töö ka valmis saada. 

Premeeri ennast

Uus kleit või kingapaar iga pestud akna eest on ilmselt liiast, aga miks mitte premeerida ennast pärast suuremat sorti koristamist näiteks pokaali veini või lõõgastava vanniga. Kui sa tead, et lõpus on sind ootamas midagi head, siis on sul ilmselt rohkem motivatsiooni ka koristustööd lõpule viia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles