5 väga head kingiideed veganist lähedasele

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukink
Jõulukink Foto: SCANPIX

Kuna veganlus on Eestis veel suhteliselt uus nähtus, murravad paljud lihasöömisest loobunute lähedased jõulude eel pead, mida neile kinkida. Ses osas annab nõu vegan-blogija Sandra Vungi.

Hea kokaraamat

Isuäratavate fotode ja retseptidega taimetoitude kokaraamat on ajatu kink. Selle järgi süüa valmistada on hoopis midagi muud, kui köögis mobiilist retsepte vaadata. Kvaliteetsed ja toimivad retseptid kuluvad alati marjaks ära ning ehk leiab sinu veganist sõber sealt mõne uue lemmiku, mida teinekord koos nautida saate. Hea variant on näiteks Sandra enda kokaraamat

Sandra Vungi kokaraamat.
Sandra Vungi kokaraamat. Foto: taimetoit.ee

Üllata endatehtud toiduga

Ma oleks tõsiselt vaimustunud, kui mõni sõber mind endatehtud taimse toiduga üllataks. Selleks võib-olla mõni soolane pirukas, keeks, kook või küpsised. Miks mitte ka kaunisse purgikesse või kaunistatud karpi pandud taimne pasteet. Üks võimalus on kinkida ka armas kaart, millel on kirjas, et ootad teda taimsele õhtusöögile. Isegi, kui sa ise pole vegan, teeb see kindlasti sinu veganist sõbrale rõõmu, kui proovid korra mõnda taimset retsepti. Usun, et üllatud ka ise meeldivalt. Palju põnevaid retsepte leiad SIIT! 

Moorapead.
Moorapead. Foto: taimetoit.ee

Vegan toode

Ehk on su veganist sõber või pereliige hiljuti kurtnud, et tema lemmik kehakreem hakkab otsa saama? Või teeks talle rõõmu mõni ökotoode või hoopis korvitäis erinevaid vegan tooteid? Näiteks mõni hästi lõhnav seep (mis ei sisalda searasva või muud loomset), põnevad soolased snäkid, külmpressiõli (näiteks kreeka pähkli või kanepiõli), vürtsikas tee, mõni huvitav aasia köögi toiduaine, tema lemmikud puuviljad, erinevad taimsed piimad jne. Ka kokkamistarvikud kuluvad alati ära. Suurepärased kohad shoppamiseks on näiteks Prisma, Kaubamaja toidumaailm, Solarise toidupood, Delice toidupood ja erinevad ökopoed. Ka mõnest Konsumist leiab väga hea valiku taimseid tooteid.

PS! Kui tahta veganile rikkalikku kommikarpi kinkida, mis on saadaval pea igas poes, siis Fazeri Wiener Nougat kommid on täiesti taimsed.

Välja sööma

Kas tead, et Eestis on täiesti arvestatav hulk toidukohti, mis pakuvad suurepäraseid taimseid toite? Üks võimalus on sõber või pereliige välja sööma kutsuda või talle hoopis selle toidukoha kinkekaart kinkida. SIIT leiad põhjaliku ülevaate taimetoidu söögikohtadest Eestis.

Restoran Bliss.
Restoran Bliss. Foto: Bliss

Huvid

Tasub meeles pidada, et vegan on ikkagi tavaline inimene ja äkki pakub talle rõõmu hoopis mingi muu kink? Näiteks on ta muusik ja vajab uusi kitarrikeeli või trummipulki. Või naudib ta teatrit või live-muusikat ja sooviks piletit? Ehk tahab ta hoopis proovida mõnda käsitööõlut või kogub oma reisifondi raha? Tegeleb ta äkki spordiga ja võib-olla leiaksid midagi vinget spordi- või matkapoest? Ehk siis on hea mõelda ka korraks tema huvidele ja kui ikka midagi pähe ei tule, siis toiduga võidab alati südameid (Aga loe enne igaks juhuks etiketti). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles