Valiti selle aasta kõige kohutavam mänguasi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pink Fizz meigikomplekt.
Pink Fizz meigikomplekt. Foto: treehugger.com

Igal aastal valitakse kõige jubedam mänguasi, mis lastele kõige enam negatiivset mõju avaldab. Tänavu osutus valituks üks tüdrukutele suunatud komplekt.

Ameerika Ühendriikides väljaantava TOADY-auhinna pälvis tänavu Lulu Pink Fizz Beauty Essentials Little Bow Chic Collection, mis on 11-osaline meigikomplekt, vahendab TreeHugger. Komplekt on suunatud kolmeaastastele ja vanematele lastele ja lubab, et karbis olevate vahenditega saab endale teha jalustrabavalt glamuurse jumestuse. 

Koostisosad, millest Pink Fizzi tooted valmistatud on, on kõike muud kui naha- ja lapsesõbralikud. TOADY korralduskomitee esinaine Kaylan Crowther ütleb, et nii Pink Fizz kui paljud teised väikestele tüdrukutele suunatud jumestusvahendid annavad edasi vale sõnumi: sa pole jumestuseta piisavalt kaunis ja meik on midagi, mis peaks maast madalast iga naise ellu kuuluma. «See tõukab noori tüdrukuid ebakindlusele ja seksualiseerib lapsi. Lisaks sellele on need jumestusvahendid täis kantserogeenseid koostisosi,» ütleb Crowther.

Ka tootja ise saab ilmselgelt aru, millist jama ta toodab, sest lastele suunatud jumestusvahendite karp on varustatud hoiatusega, mis soovitab selle lastele kättesaamatus kohas hoida. Arvestades, kui vale sõnumi see noortele tüdrukutele edastab ja kui palju kahjulikku keemiat see sisaldab, on soovitus muidugi igati asjakohane.

Pink Fizzi kohta käiva manitsuse võib edasi kanda paljudele teistele sarnastele toodetele. Kes aga ikka tunneb, et tahaks väga oma tütrele või lapselapsele mängimiseks jumestuvahendeid kinkida, peaks tingimata veenduma, et tegu on ohutute ja nahasõbralike toodetega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles