Tee ise: kaunis jõulukaunistus, mis valmib vaid naeltest ja paarist puulipist

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eva-Lotta Kivi

Kodu ehtimiseks ei pea tingimata ostma kokku hunnikute viisi sädelevaid kuulikesi ja jõulupärgi. Ilusaid jõulukaunistusi saab valmistada ka kodus leiduvatest vahenditest. 

See puidust täheke sobib näiteks akna kohale riputamiseks või uksele jõulupärja asemele. Kes soovib, võib tähekest täiendada jõulutulukeste või kuuseokstega.  

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi

Tähekese meisterdamiseks on sul vaja viit ühepikkust puidust liistu või lippi ning haamrit ja naelu. Kui soovid, et tähekese tipud oleksid täiesti teravad, on sul vaja ka saagi. 

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi

Säti viis puulippi omavahel kokku nii, et moodustuks täheke. Seejärel ühenda naeltega omavahel tähekese tipud. Kui soovid, et tipud oleksid täiesti teravad, säti tipud omavahel nii, et kahe puulipi vahel moodustuks 45-kraadine nurk. Sel juhul tuleb sul hiljem ebavajalik ehk tipust välja poole ulatuv osa aga maha saagida.

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi

Kui tipud on naeltega kinni löödud, tee seda ka tähekese keskel, kus puulipid omavahel ristuvad. Seejärel sae tippudest maha ebavajalik puidupind.

Kui soovid, võid tähekese pinda ja külgi pärast saagimist ka veidi liivapaberiga lihvida. Kui sul on plaanis täheke kuhugile riputada, tuleb ülemisse tippu teha ka auk. 

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles