Kasulikud nipid: mida teha, et sokid oma paarilist ei kaotaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sokid.
Sokid. Foto: SCANPIX

See, kus sokkide üks paariline on lootusetult kadunud, on ilmselt paljudele tuttav mure. Nende nippidega saab seda aga ära hoida. 

Kõige lihtsam on oma sokid enne ja pärast kasutamist lihtsalt kokku rullida, nagu näiteks selles videos.  Enne pesumasinasse panekut tuleks sokid aga kindlasti lahti rullida, sest muidu ei pruugi need pesus puhtaks minna.

Kes rullimise nippi aga ei usalda, võib sokid omavahel ühendada näiteks haaknõelaga. Alati on võimalus, et haaknõelad tulevad lahti, kuid see on pigem harv võimalus. Kuna sokid kipuvad kaduma just pärast kasutamist, tuleks need haaknõelaga ühendada ka pärast kandmist ehk mustadena. 

Tihti on probleemiks see, et sokid haihtuvad justkui õhku pesumasinas. Selle vastu aitab see, kui sa paned kõik oma sokid pesukoti sisse. Nii ei satu sinu sokid näiteks padjapüüri sisse või ei unune masina põhja, mis on tegelikud sokkide kadumise põhjused. 

Kelle sokid kõigist abinõudest hoolimata aga ikka ära kaovad, peaksid lihtsalt kaaluma ühesuguste sokkide ostmist. Kui sul on terve hunnik ühesuguseid valgeid sokke, siis ei ole ühe soki kadumine niivõrd suur probleem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles