Galerii: uhke ja ajalooline juugendstiilis villa

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tabasalu alevikus otsib uut omanikku privaatne ja alalooline maja. Elamu asub mere ääres Rannamõisa looduspargi kõrval. 

Eluhoone on Eesti ühe tuntuima juugendarhitekti Jaques Rosenbaumi (1878-1944) projekteeritud ja 1911 ehitatud suvemõis. Selle hoone puitarhitektuuris kasutas Rosenbaum vahverki, mis annab majale selge eripära ja juugendliku joone. Ka tornide kasutamine oma projekteeritud majadel oli Rosenbaumile omane.

Nõukogude ajal olid see maja ja Rannamõisa ala laiemalt kasutusel Balti Merelaevastiku pioneerilaagrina, mis oli avalikkusele suletud ala. Sellest ajast on pärit ka kaks kinnistul asuvat merepoid. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE
Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Maja restaureeriti umbes viisteist aastat tagasi, projekteerijaks oli Mare Rähni. Kõrgete lagedega kahekorruselise maja esimesele korrusele jäävad avar elutuba, kabinet, vitraažakendega söögituba, köök, vannituba-tualettruum, majandusruum, koridor ja esik.

Teisel korrusel paiknevad kolm magamistuba, garderoob ja tualettruum. Kahel magamistoal on rõdud ning ühest toast pääseb katusekorrusele, trepihallist torni.

Foto:
Foto: Foto: KV.EE
Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Kinnistu suuruseks on 10 444 m2 , haljastusprojekti autoriks on Ülle Grishakov. Pool kinnistust on kujundatud iluaia ja teine osa parkmetsana. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Rohkem infot ja fotosid pakkumise kohta leiad KV.EE koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles