Skeptikud: dramaatiline video kummuti alla lõksu jäänud lapsest on pettus

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps kummuti all.
Laps kummuti all. Foto: Kuvatõmmis videost

Viimastel päevadel levib sotsiaalmeedias usinalt video, kus üks kaheaastane kaksik päästab oma venda, kes ümber kukkunud kummuti alla lõksu on jäänud. Skeptikud ütlevad aga, et tegu on pettusega.

Ameerika Ühendriikides oma Utah kodus mänginud kaheaastased kaksikvennad Brock ja Bowdy Shoff ronivad videos ühtäkki kummuti lahtitõmmatud sahtlitele, kummut läheb tasakaalust välja, kaldub ettepoole ja vajub ümber, jättes enda alla lõksu Brocki. Kaheaastase kohta üleloomulikult tugev Bowdy nihutab seepeale kummutit  nii palju, et ka vend pääseb lõpuks vabaks. Ehmunud vanemad riputasid video veebi soovitusega kõigil kindlasti laste tubades valvekaameraid kasutada ja mööbel alati korralikult kinnitada.

Kuid skeptikud  on veendunud, et tegu on pettusega. Kahtlusteks annab alust fakt, et kaksikute isa Ricky töötab firmas, mis pakub valvekaamerateenuseid. Samuti oli videos nähtav  kummut täiesti tühi - miks peaks selline mööbliese tühjana lastetoas seisma? Kummaliseks peetakse ka seda, et kumbki vanematest nii massiivse mööblitüki kukkumist ei kuulnud. 

Vanemad vannuvad aga, et tegu pole lavastusega ja nendegi meelest on irooniline, et midagi sellist juhtus just nende kodus, arvestades, kus perepea töötab. Kaksikute ema ütleb, et mööbli kukkumist ei kuulnud nad seepärast, et lastetoa uks oli kinni. 

Olgu, kuidas on, ühes asjas on vanematel igal juhul õigus: kui majas on väikesed ronimishimulised lapsed, peab mööbel kindlasti olema korralikult seina või põranda  külge kinnitatud.

Vaata allpoololevat videot: kuidas tundub, kas tegu on pettuse või ehtsa õnnetusega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles