Fotod: noor abielupaar ehitas hüljatud kirikusse uskumatult ilusa kodu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Koduaed, kus on vana surnuaed ja eluruumid, mis asuvad vanas kirikus, ei ole ilmselt igaühele meelt mööda. Briti abielupaar otsustas luua oma esimese ühise kodu aga just sellisesse keskkonda. 

Inglismaal Pensfordis asuvat St. Thomase kirikut on esimest korda mainitud juba 14. sajandil. Kirik hävis teadmata ajal ja see taastati alles 19. sajandi lõpus.

Pärast seda kui kirik 1968. aasta üleujutuses laastada sai, seisis see mitukümmend aastat tühjana. 2008. aastal ostis noor abielupaar selle ära, et ehitada endale sinna kodu. Arvestada tuli lihtsalt sellega, et kirikuesine surnuaed peab jääma inimestele avatuks.

Kuna kirik oli väga pikka aega hoolitsuseta, oli see väga halvas olukorras – katus oli pooleldi sisse vajunud, kõik oli lagunenud ja vajas põhjalikku renoveerimist. Kuna abielupaari meespoolel oli ehitus- ja renoveerimisalane kogemus, otsustasid nad selle keerulise projekti siiski ette võtta.

Renoveerimiseks ja ümberehituseks kulus paaril aega terve aasta. Kõik ehitustööd tegi kuldsete kätega mees täiesti üksinda. 

Foto:
Foto: Foto: Ekraanitõmmis videost
Foto:
Foto: Foto: Ekraanitõmmis videost
Foto:
Foto: Foto: Ekraanitõmmis videost
Foto:
Foto: Foto: Ekraanitõmmis videost

Kiriku pikka renoveerimislugu on võimalik vaadata allolevast videost. Lõpptulemust näeb alates 53. minutist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles