8 eset, millest oma lapse toas kohe vabanema peaksid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse tuba.
Lapse tuba. Foto: www.flickr.com

Lastetuppa kipub väga kergesti kogunema asju, millel pole ühtegi vabandust seal vedelemiseks. Püüa neist vabaneda: seda saab teha sisuliselt vaid kümne minutiga.

Mingil hetkel tundub, et lapse tuba hakkab üle ääre ajama ja seal on arutult kola, millel pole mingit eesmärki. Terade sõkaldest eraldamine võib aga tunduda ülejõukäiva ülesandena, sest pole aimugi, mis ära visata ja mis alles jätta. Alljärgnevast nimekirjast võib tublisti abi saada. 

  • Katkised mänguasjad – ära kujuta ette, et sa ükskord need korda teed, seda ei juhtu suure tõenäosusega mitte kunagi.
  • Kuivanud vildikad – milleks neid alles hoida? 
  • Paariliseta sokid. Neid ei pruugi päris prügisse visata, pigem tasuks sisse saada omalaadne nagi, mille külge pesupulkade abil üksikud sokid paarilist ootama kinnitada saab. Säärane nagi võiks rippuda ruumis, kus pesusorteerimisega tegeled.
  • Rääbakad kaisuloomad. Me ei räägi siinkohal mõistagi lapse kalleimast kaisukast, vaid neist, kes unustatuna mänguasjakasti põhjas lebavad. 
  • Puuduvate tükkidega pusled. Üks puuduv tükk pole ehk veel probleemiks, aga kui juba kolmandik puslest puudu jääb, pole mõtet seda enam alles hoida.
  • «Joonistused», millel vaid kaks kriipsu. Tõenäoliselt on paljudele lapsevanematele tuttav tunne, et midagi, mis laps loonud, ei raatsi ära visata. Kui paberile aga tõepoolest vaid mõni kriips veetud, pole mõtet seda säilitada. Laps suudab joonistusi toota nagu väike tehas – sa pead tegema valiku.
  • Vidinad. Siit ja sealt imbub lapse tuppa igasuguseid erinevaid vidinaid – võtmehoidjaid, rinnamärke, lipukesi. Enamikuga neist pole midagi peale hakata, niisiis vedelevad needki lihtsalt mänguasjakastis või sahtlipõhjas. Viska parem minema ja püüa edaspidi juurdetekkimist vältida.
  • Liiga lihtsad raamatud. Raamatud, millest laps on välja kasvanud ja millel pole sentimentaalset väärtust, võiks anda edasi mõnele nooremale sugulasele või abivajavale perele.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles