Sauter elust vaeste kirjanike majas: käime koos saunas ja istume Kapsastes (3)

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas Koidu tänava lõpus asub räämas puumaja, rahvasuus tuntud kui vaeste kirjanike maja. Seltskond on seal kirju: elanikeks on näiteks Orelipoiss ehk muusik Jaan Pehk, kunstnik Lilli-Krõõt Repnau, ajakirjanik ja kirjanik Andrei Hvostov, taksojuht Märt, toimetaja Merit Kask, kirjanikud Olavi Ruitlane, Peeter Sauter jt. 

Hoone kuulub kirjanike liidule, elanikeks peamiselt kultuuritegelased – mõned neist maksavad korralikult üüri, mõned mitte. «Loomeinimestel ei ole ju üldjuhul stabiilset sissetulekut,» räägib korteri number 9 elanik Peeter Sauter.

Tema sõnul hakkas hoonet vaeste kirjanike majaks kutsuma selle endine elanik Tarmo Teder. Tänu Manfred Vainokivi dokumentaalfilmile «Vaeste kirjanike maja» (2012) jäi nimi majale lõplikult külge.

Kuuldavasti tekkis hüüdnimi n-ö vastukaaluks rikaste kirjanike majale ehk kirjanike liidu hoonele, mis asub Tallinna vanalinnas Harju tänaval. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles