Eesti ekspert pakub kasvuhoone mugavaks soojustamiseks geniaalse lahenduse

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomatid kasvuhoones.
Tomatid kasvuhoones. Foto: www.flickr.com

Tihti tahaks rohenäpud hooaega alustada märksa varem kui Eesti temperatuur seda võimaldab. Selle lihtsa nipiga saad kasvuhoone niivõrd soojapidavaks, et esimesed seemned võib mulda pista tavapärasest varem.

Kasvuhoonete ja nende tarvikute müügiga tegeleva Rodoaia esindaja Kalev Pärtna ütleb, et kel kindel soov üritada kütta vana kasvuhoonet, mis pole otseselt köetavaks ehitatud, võib leida  lahenduse üsna ootamatust vahendist.

«Kui teie kasvuhoone on klaasidega, raam puhub nurgast läbi ja soojapidavus on muidu kehv, siis aitab olukorda oluliselt päästa, kui katta kasvuhoone seestpoolt mullikilega. Võite ka katta kasvuhoone osaliselt ja teha üks soe nurk, mida soojaks kütta. See on levinud praktika seni, kuni päris uus kasvuhoone rajada,» jagab ta kuldaväärt nõu.

Kas oled sellist soojustamisnippi kasutanud? Või oled midagi muud huvitavat ette võtnud, et kasvuhoone soojemaks saada? Kirjuta sellest meile aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee

Vaata rohkem www.rodoaed.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles