Video: väga veider ja mugav meetod maitsetaimede kasvatamiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: sproutworld.com

Ühest tootest võiks alati maksimumi võtta. Nii mõtlesid ilmselt ka need inimesed, kes töötasid välja hämmastava hariliku pliiatsi, millest saab maitsetaimi kasvatada. 

Ulmelisena tunduv Sprouti-nimeline pliiats pole tegelikult mingi kosmoteadus. Pliiatseid maale toova Patriot Media projektijuht Konstantin Burõi kinnitab, et midagi keerukat pliiatsist maitsetaime kasvatamises tõepoolest ei ole. 

Kui pliiats on kasutamise käigus kulunud nii pisikeseks jupiks, et seda sihtotstarbeliselt enam kasutada ei saa, tuleb see mulda panna nagu täiesti harilike seemntega tehakse, anda sellele vett ja päikest ning taim lähebki kasvama. «Hoolitseda tuleb kui täiesti tavalise taime eest,» ütleb Burõi. 

Seemned on peidus pliiatsi otsas olevas kapslis. Eestis müüdavas komplektis on viis pliiatsit: salvei, basiilik, tüümian, koriander ja till. Saadaval on aga veel ka selliseid pliiatseid, millest kasvab kirsstomat, münt ja lavendel.

Pliiats tuleb mulda pista teravik ülespoole ja allesjäänud pliiatsijuppi võib kasutada näiteks selleks, et sinna peale kirjutada taime nimi.

Veel mõnda aega on Sprouti pliiatsid Burõi sõnul saadaval Apollos, samuti saab huviline neid endale soetada Hansapostist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles