Koerakuudi uus tase: soojendusega voodi ja konverentskõned

Anna-Liisa Mets
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igale Murile nutikuut küll kättesaadav pole, kuid vähesed valitud on ses majas kahtlemata õnnelikud.
Igale Murile nutikuut küll kättesaadav pole, kuid vähesed valitud on ses majas kahtlemata õnnelikud. Foto: Smart Dog House

Võimalus kodu tehnika abil kontrollida pole enam midagi uut, nutikodu mõiste on selge ilmselt kõigile. Lisaks elumajadele on nüüd asutud nutikaks ehitama muidki hooneid. Sest miks ei võiks sinu koera kuut looma automaatselt sööta-joota ja soojas hoida, samal ajal kui sa ise koeraga nutiseadme kaudu ühenduses oled?

Õigupoolest on sõna «kuut» kasutamine eestimaise ettevõtte Assembly Line toote kohta ilmne solvang. Smart Dog House’i näol on tegemist pigem koeravillaga, mis sisuliselt hoolitseb sinu lemmiku eest ka siis, kui sa ise juures pole.

Koeramaja näeb välja nagu miniatuurne elumaja, mille pööningule on paigaldatud kogu toimimseks vajalik tehnika alates valgustusest, küttest ja ventilatsioonist kuni konverentskõnede süsteemini, mille abil omanik saab oma lemmikuga suhelda ja talle automaatsest toitmissüsteemist süüa anda. Lisaks sellele on majas soojendusega koeraase ja helisüsteem, samuti plaanitakse valikusse lisada andurid, mis kontrollivad looma tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles