Enne ja pärast: Trump rookis Obama mälestuse Ovaalkabinetist kiirelt välja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kosip.org

Iga Ameerika Ühendriikide president on Ovaalkabinetti pisut oma äranägemise järgi kujundanud, kuid äsja ametisse asunud Trump viskas kõik Obamat meenutava ruumist ruttu välja.

Kui Obama presidendiks sai, kolisid koos temaga Ovaalkabinetti punased kardinad ja hele, ümmargune Martin Luther Kingi tsitaatidega vaip. Winston Churchilli büsti asendas Obama samuti Kingi omaga. 

Kui Trump aga mõni minut pärast ametivande andmist Ovaalkabinetis laua taha istus, oli ruum üsna märkimisväärselt muutunud. Punased kardinad on asendatud kuldsetega –kuldne on Trumpi ammune lemmik, seda tooni leidub palju ka tema Trump Toweri sisekujunduses. Samuti on Churchill leidnud tee tagasi oma vanale kohale, kuid King Jr pole samuti päriselt kadunud, vaid lihtsalt kohta vahetanud. Tsitaatidega vaip on seevastu kadunud, selle asemel on eksemplar, mis oli käigus nii Bushi, Carteri, Clintoni kui ka Reagani presidendiks olemise ajal.

/ Scanpix
/ Scanpix Foto: SCANPIX

Üldjoontes võib öelda, et Trumpi valikud pole sugugi kehvad, kuid kahtlemata oli tal kiire eelkäija jälgede likvideerimisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles