Põhjused, miks vana mööbli valgeks värvimine ei pruugi olla parim idee

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandinaavia maakodu stiilis köök
Skandinaavia maakodu stiilis köök Foto: Vida Press

Valge värviga mööbli üle värvimine on kahtlemata üks soodsamaid ja lihtsamaid võimalusi selleks, et anda vanale kapile või toolile pisut värskem välimus. Ometi on sellelgi oma varjuküljed. 

Lihtsaim ja odavaim viis anda vanale köögile (köögimööblile) uus ja värske välimus, on teha seda uue värvikihiga. Populaarseim on kahtlemata mööbli valgeks värvimine. 

Sarnaselt paljudele värvis ka blogija Kacie eelmisel aastal vana köögimööbli valge värviga üle. Nüüd aasta hiljem kirjutab ta blogis, kas ettevõtmine oli seda väärt või mitte. 

Naise sõnul on suurimaks miinuseks see, et valge värv määrdub kiiresti ja vajab sellepärast pidevat puhastamist. Seega need, kes on pigem laisad koristajad, peaksid valge värvi asemel valima midagi muud. 

Teine suur miinus on Kacie arvates see, et tumeda mööbli valgeks värvimine on väga ajamahukas ettevõtmine, sest pinnad vajavad mitut kihti. Sellepärast ei soovita naine värvimistöid neile, kes ei ole eriti kannatlikud.  

Miinusena toob Kacie välja ka inetuid tilkumisjälgi, mis värvides tekkida võivad. Kuid neid saab muidugi ennetada korraliku värvimistööga. 

Üldiselt on naine oma otsusega köögimööbel valgeks värvida, aga rahul. Tegu on nimelt tõeliselt soodsa lahendusega. Lisaks sellele muudab valge värv ka ruumi visuaalselt suuremaks ja modernsemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles