5 asja, mida ma köögi remontimisest õppisin

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök.
Köök. Foto: SCANPIX

Iga eluperiood õpetab meile erinevaid asju. Üks asi, mis kahtlemata suure kogemustepagasi annab, on koduremont. 

Endine inglise keele õpetaja, kirjanik ja Popsugari kaasautor Elis Niedospial jagab tähelepanekuid ja muljeid pikast köögi renoveerimisest: 

1. Asjad alati venivad

Sa võid endale küll lõpptähtaja määrata, kuid tegelikult kulub kõigele ikka palju rohkem aega – eriti kui sa pead lootma mitme inimese või ettevõtte peale.

Venivad nii köögimööbli- ja seinaplaatide tellimus kui ka ehitustööd. Elise sõnul arvas tema mees, et remont saab valmis nelja kuuga. Reaalsus oli aga see, et viimane detail sai paika alles kaks aastat pärast remondi alustamist. 

2. Usaldusväärset ja professionaalset ehitusmeest on peaaegu võimatu leida

Kui su isal või abikaasal on kuldsed käed, oled sa tõeliselt õnnega koos. Kui ei, siis on sul kaks võimalust. Vaadata Youtube'ist mitu kuud remondivideoid või leida hea ehitusmees või nõuandja. Viimase leidmine võib teinekord olla isegi aeganõudvam. 

3. Isetegemine säästab raha ja närve

Selle asemel, et palgata hulk ehitusmehi, tee võimalikult palju asju ise. Esiteks säästab see raha. Teiseks on sul kontroll selle üle, kui kaua kogu protsess aega võtab ja millal midagi teha. 

4. Pikk renoveerimisprotsess annab kokkuvõttes parema tulemuse 

Kui palgata endale suur ehitusbrigaad, saavad asjad küll kiiresti valmis, kuid arvestada tuleb ka sellega, et kõik asjad tuleb kiiresti ära otsustada. 

Kui protsess on pikk, siis on rohkem aega kaaluda seda, millised materjalid, mööbliesemed, köögitehnika jne valida. 

5. Kõik asjad, mis sulle meeldivad, ei pruugi sinu koju sobida

Köögisaar võib ilutseda küll sinu unistuste köögis, kuid kui sinu köök on imepisike, siis ei maksa seda sinna suruda. Võta arvesse ruumi suurust ja omapära ning kujunda ruum sellest lähtuvalt.

Mida kodu ehitamine või remontimine sulle õpetanud on? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles