Viis lille, mis aitavad ööune kvaliteeti parandada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui kipud olema öösiti kehva unega, võid lisaks lammaste lugemisele proovida, kuidas need viis taime sinu ööunele mõjuvad. 

Une heas kvaliteedis mängib rolli mitu tegurit. Lisaks mugavale madratsile, heale voodipesule, mööbli õigele paigutusele ja uinumiseelsele rutiinile võivad mõnusale unele kaasa aidata ka õigesti valitud (toa)lilled magamistoas. 

1. Havisaba

Foto: www.flickr.com

Inimesele hea une tagamiseks on oluline hapnikurikas õhk magamistoas. Kui toataimed toodavad reeglina hapnikku päeval ja öösel magavad, siis havisaba toimetab kogu aeg – ka öösel. Seepärast sobib see väga hästi magamistuppa.
Havisaba on suhteliselt hooldusvaba, see saab hakkama igasugustes valgustingimustes ja vajab vett kord kahe nädala jooksul.

2. Lavendel

Foto: www.flickr.com

Lavendlilõhn rahustab ja seepärast sobib värske taim väga hästi magamistuppa lõhnama. See on kuivatatud versioonist kordades efektiivsem. 
Lavendel armastab väga otsest päikesevalgust, nii et pimedamasse magamistuppa see hästi ei sobi.

3. Tõlvlehik

Tõlvlehik.
Tõlvlehik. Foto: www.flickr.com

Tõlvlehik on väga tänuväärne õhupuhastaja: see korjab õhust kokku palju kahjulikku, muu hulgas ka näiteks allergeene, ja toodab puhast hapnikku. 
Tõlvlehik ei igatse palju valgust ja vajab kastmist kord, kuival kütteperioodil kaks korda nädalas.

4. Gardeenia

Foto: www.flickr.com

Gardeenia mõnus lõhn mõjub inimesele rahustavalt. 
Tema hooldamine on aga üsna keerukas: gardeenia tahab erksat, kuid mitte otsest päikesevalgust. Otsene valgus kõrvetab tema lehed.

5. Roosa jasmiin

Foto: www.flickr.com

Järjekordne hea lõhnaga rahustaja: hoia selle lõikeoksi hooajal voodi kõrval vaasis ja ööuni paraneb.
Kui sul on potitaim, hoia seda päikeselisel aknalaual ja püüa mitte üle kasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles