Kasulikud nipid: tee oma kodu paljukiidetud Jaapani korrastusmeetodi abil korda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamine.
Koristamine. Foto: www.flickr.com

Sinu kodu on hoolimata pidevast koristamisest ikka segi? Proovi KonMari kuulsat korrastusmeetodit. 

Marie Kondo, Jaapani ekspertkorrastaja ja professionaalne koristaja, raamat «Jaapani korrastuskunst» (2015) vallutas ilmudes nii Eesti kui ka välismaa edetabelid.

Kondo loodud KonMari tehnika põhiideeks on see, et meid peaksid ümbritsema vaid need esemed, mis meis rõõmu tekitavad. Kondo meetod toetub põhimõttele «mis juba korras, see ei lähe enam kunagi sassi». 

Kolm KonMari tehnika põhiideed: 

  1. Efektiivne korrastamine koosneb kahest tegevusest: ebavajalike asjade äraviskamisest ja otsustamisest, kuhu allesjäänud asjad panna. Viska ära kõik asjad, mis sulle rõõmu ei paku. 
  2. Asjade hoiustamine on tegelikult kola kogumine. Reaalsus on see, et asju, mida ma peidame kapi otsa ja kastidesse, me tegelikult ei vaja. Viska need parem ära. 
  3. Esemeid tuleb sorteerida kategooria, mitte asukoha järgi. Kuna me hoiame ühe kategooria asju (raamatud, meigiasjad, riided jne) enamasti erinevates ruumides, ei ole meil ülevaadet sellest, kui palju meil kodus midagi on. Kategooriate kaupa koristamine aitab ennetada ebavajalike asjade ostmist. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles