Viis tarka asja, mida teha pool tundi enne magama minekut

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtle välja endale tegevused, mis aitavad enne voodisse jõudmist sul lõõgastumiseni jõuda.
Mõtle välja endale tegevused, mis aitavad enne voodisse jõudmist sul lõõgastumiseni jõuda. Foto: Marina Puškar

Õhtul lõpuks voodisse jõuda võib olla paras katsumus. Aga miks ei võiks see teekond olla meeldiv? See mitte ei muudaks sinu füüsilist ja emotsionaalset olemist, vaid aitaks ka paremat und nautida.

Apartment Therapy kirjutas viiest nipist, mis võiksid olla kõigile magajatele kasulikud.

Söö targalt. Nii nikotiin kui alkohol mõjutavad und, seega tuleks neid kindlasti vältida, kuidas on aga lood näksimisega? Liiga raske söök enne und hoiab sind kindlasti veel mõna aega üleval, aga peotäis kirsse või üks võileib võib aidata ikka täiskõhutundega magama minna. Ja kui sa juba köögis oled, siis heida pilk kraanikaussi, äkki vajavad seal mõned nõud pesemist.

Püsi graafikus. Iga päev peaks ärkama ja magama minema samal ajal, sest see aitab rutiinil tekkida ja mõjutab oluliselt ka sinu und. Nii teab keha juba automaatselt, millal peaks tuled kustu panema.

Proovi teha mitut asja korraga. Samal ajal kui hambaid pesed püüa teha ka kraanikauss korda või kui kõnnid vannitoast magamistoa poole tee mõned väljaasted. Nii tunned, et oled ühtlasi ka midagi kasulikku teinud. Ära aga tee midagi, mis paneks sul vere käima ja uuesti energiat annaks.

Lülita välja. Lülita välja kõik need sinist valgust kiirgavad seadmed, sest need ei aita sul magama jääda. Seda nii elektroonika eripära kui ka  tekkiva mure pärast.

Lisa üks rituaal. Tee enne voodisse minekut alati midagi, mis sul meele rõõmsaks teeb. Võta lugemiseks mõni hea raamat või tee kerge jooga. Valik on täielikult sinu, tee mida iganes, mis aitab sul enne und rahu säilitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles