Eestisse maja ostnud prantslanna on meie kinnisvaraturu toimimisest rabatud (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: KV.EE

36-aastane prantslanna Clarisse Bordonneau ostis hiljuti kolme päevaga endale Eestisse maja ega suuda uskuda, kuidas kogu see protsess täpselt käis. 

Nimelt rabas naist tehinguni jõudmise lihtsus, nagu ta ise ingliskeelses veebiportaalis Estonian World kirjutab. 

Hetkest, mil Clarisse tuli mõttele maja osta kuni tehingu vormistamiseni notaris kulus nii vähe aega, et palju pikaldasema ja keerukama ostuprotseduuriga harjunud prantslane on hämmingus. 

Sõbranna abiga valiti kinnisvaraportaalist välja meeldinud majad ja juba siin avastas ta esimese plussi võrreldes kodumaaga: kuulutused on kenasti portaali kokku kogutud ja neist on hea ülevaade. Prantsusmaal midagi sellist ei eksisteerivat. 

Juba järgmiseks päevaks oli sõbranna Maimu leppinud kokku kohtumise ühe maja ülevaatamiseks. Maja oli täpselt selline, millest Clarisse unistanud oli: keset loodust ja loomi, eemal absoluutselt kõigest. Tema kodumaal maksaks säärane maja terve varanduse ja ta ei saaks seda endale kunagi lubada. Eestis osutus see võimalikuks. Kuid vastuse, kas ta maja soovib või ei, pidi ta andma kohe: maakler kinnitas naisele, et järgmine huviline juba ootab ja kui ta kaua mõtleb, võib ta unistuste kodust ilma jääda.

Kolmandaks päevaks oli paigas notariaeg ja maja vahetaski omanikku. 

Tagantjärele ei suuda Clarisse ära imestada, kui kiiresti (ehk pisut kiirustadeski) ja paberivabalt kõik käis. Prantsusmaal võtnuks aega see, et maja näha, siis oleks ta võtnud pika mõtlemisaja ja kolmandaks kulunuks paberimajanduse kordaajamisele arvestatav hulk aega, sest seal tuleb kinnisvara soetamiseks ennast  hulgast bürokraatiast läbi närida.

Kogu Clarisse'i postitust saab lugeda Estonian Worldi veebilehelt

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles