4 põhjust, miks on väga halb mõte oma korter välja üürida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikorter.
Üürikorter. Foto: www.flickr.com

Oled mõelnud kinnisvara väljaüürimisega pisut lisa teenida? See pole sugugi nii hea mõte nagu esmapilgul tunduda võib, räägivad need, kel kogemusi.

Seadusandlus

Kui kavatsed oma kinnisvara välja üürida, tuleb sul end põhjalikult kurssi viia mõlema poole õiguste ja kohustuste ning üürilepingu sõlmimise peensustega. Nii mõnigi koht tekitab palju vaidlusi: kes maksab remondifondi, millal tuleb maksta vahendustasu ja nii edasi. Kõik see kokku võib olla üsna närvesööv.

Korteri väljapakkumine

Kuulutuse ülespanek, huvilistega kohtumiste kokkuleppimine, korteri näitamine – kõik see on üsna ajamahukas ja närvesööv ettevõtmine. Kui otsustad korteri välja üürida läbi maakleri, pead jällegi arvestama lisanduva tasuga. 

Suhete klaarimine

Kui mõnele naabrile su üürilised ei meeldi, ei klaari ta muresid üürnikega omavahel. Ta segab asjasse sinu ning sa pead hakkama vahendajaks ja suhtekorraldajaks. Lõpptulemusena ei pruugi ka sina enam naabrile meeldida.

Usaldusküsimus

Muidugi sõlmid üürnikega lepingu, nad maksavad tagatisraha. Aga see ei välista ikkagi, et nad su korterit ära ei lagasta või kogemata mingit suuremat veeavariid ei korralda. Kui su raha selle likvideerimiseks ei kulu, siis aega kulub ikka. 

Allikas: Popsugar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles