Idee: rahapuuduses pereema leiutas lahenduse kodu sisustamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.ana-white.com

Kui raha on vähe, aga kodus pole isegi voodit, tuleb pea ja käed tööle panna, nagu teab üks pereema, kes mehe suure vaevaga ehitatud kodu ise ära sisustas.

Ana White'i abikaasa ehitas kõrvalise abita ja säästudest perele maja ajal, kui Ana oli nende esimese lapse ootel. Seetõttu ei saanud Ana ehitustöödes kuigi aktiivselt kaasa lüüa ja ega ta õigupoolest ehitusest ja puutöödest ka midagi teadnud. 

Kui pärast lapse sündi aga maja ikka sisustatud polnud, beebiga maha pandud madratsil magada tuli ja mööbli jaoks raha ka polnud, leidis Ana, et midagi tuleb ette võtta. Kuigi ta polnud kunagi laudagi saaginud, ehitas ta ehitusmaterjali jääkidest perele voodi ja tasapisi ka muid mööbliesemeid. 

Ana esimene katsetus: voodi magamistuppa. Foto:
Ana esimene katsetus: voodi magamistuppa. Foto: Foto: www.ana-white.com

«Kogu mööbel sündis nii, et ma kasutasin minimaalsete jääkidega maksimaalselt ära olemasolevat materjali. Veetsin garaažis ehitades iga vaba hetke, mis lapse kõrvalt tekkis. Sisustasin nii meie esimese kodu,» räägib Ana. 

Sestpeale on naine loonud mööbli- ja majaplaane neile, kel vaja väikeste rahaliste võimaluste juures samamoodi ehitada või kodu sisustada, nagu nemad seda kunagi tegid. Igasse lahendusse on pandud tublisti mõttetööd.

Tänaseks on Ana loonud ka minimajade sarja, mis tulvil nutikaid ruumisäästlikke lahendusi, näiteks mootoriga üles tõstetav voodi, mida videos näha saab. 

Vähe sellest, et kodu sai sisustatud, leidis Ana endale ka tõelise kutsumuse.

Tänaseks päevaks pole vist mööblieset, mida Ana teinud ei oleks. Neid saab näha SIIT

Millist mööblit sina ise valmistanud oled? Jaga oma projekte meiega aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles