6 nõuannet, kuidas lapsed valutult ühte tuppa magama saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Erinevas vanuses laste ühte tuppa magama harjutamine võib olla paras peavalu. Õnneks leidub häid nõuandeid, kuidas see teekond üsna vähese vaevaga läbi teha.

Lülituge unerežiimile

Enne, kui voodisse lähete, valmistage lapsi selleks ette, et saabub uneaeg. Kustutage laetuled, pange ette kardinad, tegelege rahulike asjadega. 

Päevakava

Pane lapsed alati ühel ajal voodisse. Ära heitu sellest, kui vanem laps tahab pisut jutustada, omaette räägib või itsitab. Kuni see täiesti ülekäte ei lähe, on kõik säärane lubatud - ei saa eeldada, et keegi kohe sekundipealt magama jääb. 

Tee unekool mujal

Kui nooremat last on vaja pisut unekoolitada, siis tee seda enne, kui ta vanema lapsega ühte tuppa kolid. Vastasel juhul rikud ka vanema lapse ööune ja järgneb kaos, millega keegi toime ei tule. Ideaalis võiks lapse unekool, kui seda üldse teed, toimuda vanematega samas toas.

Lärm on paratamatu

Kui lapsed juba omavahel suhtlevad, on paratamatu, et nad omavahel jutustavad. Las nad teevad seda, see on nende õhturituaal, osa sellest, mis aitab ümber lülituda unerežiimile. Ära kamanda neid täielikult vait olema. 

Päevauned eraldi tubades

Kui lapsed teevad päevaunesid väga erinevatel aegadel, paigutage nad selleks ajaks erinevatesse tubadesse. Las üks magab näiteks vanemate voodis, teine lastetoas. 

Muretse õige mööbel

Kui tead, et lapsed peavad kaua tuba jagama, osta neile ruumi säästev mööbel. Hoolitsege selle eest, et asju toas liiga palju ei oleks, nii on see rahulikum ja loob uinumiseks parema keskkonna.

Allikas: www.treehugger.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles