Pildid: nendes majakestes ei pea ööbimise eest sentigi maksma

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Travis Taylor / http://www.mtnclubak.org

Kui inimesed ütlevad, et parimad asjad elus on tasuta, mõtlevad nad selle all enamasti lihtsamaid asju – kvaliteetaega perega või jalutuskäiku pargis. Tavaliselt ei ole neil mõttes tasuta ööbimiskoht puhkuse ajaks. Alaska mägedes paiknevas seitsmes hütikeses saab aga ööbida sentigi maksmata.

Seitse hütti asetsevad Chuagachi ja Talkeetna mägedes eri kõrgusel, mis tähendab, et majadesse pääsemiseks ei pea olema kogenud matkaja. Majakesi võib kasutada ajutisteks puhkepaikadeks või isegi ööbimiseks. Kuna hooned on soojustatud ja metallist katusega, ei pea muretsema ka läheneva lumetormi pärast.

Kõige populaarsem hütt on 1971. aastal ehitatud punane Mint Hut, mis on võimeline majutama kaheksat inimest korraga. Sellele hütile pääseb kergesti ligi, kuid samas pakub maja matkajatele piltilusaid vaateid. Ainuke puudus hoonel on tualettruum, maja läheduses paiknev hirmus välikäimla on tuntud hüüdnimega «Darth Vader».

Kuid see on hind, mida peab maksma tasuta ööbimise eest. 

Allikas: HouseBeautiful

A post shared by Kel Harrison (@kelharrison27) on

A post shared by Ryan Greeff (@akgreeff) on

A post shared by Ryan Greeff (@akgreeff) on

A post shared by Jay D. Ubben (@ubbenlivin) on

A post shared by Ryan Greeff (@akgreeff) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles