Tee ise: hakkaja Tartu naise oma kätega ehitatud rõdumööbel

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalmistatud rõdumööbel.
Omavalmistatud rõdumööbel. Foto: hubasus.ee

Suur rõdu vajab suurt mööblit, aga lahmakad ilmastikukindlad valmisdiivanid maksavad päris korralikku raha. See hakkaja Tartu naine ehitas oma kätega valmis äärmiselt taskukohase lahenduse.

Mööbel on valmistatud euroalustest, nii et mingit suurt ja keerulist kunsti siin ei ole. 

Kui tahad samasugust mööblit teha, pea meeles järgmist:

  • Kui euroalused on väga karedad, hangi ehituspoest tald või rendi taldlihvija (ehituspoest saab talla mõne euroga, lisaks tuleb võtta lihvpaberid). Kasutaksin väga kareda pinna puhul lihvpaberit P40-60. Numbrid leiad paberilt – mida väiksem number, seda karedam paber.
  • Kui lihv tehtud või seda vaja pole, võid asuda värvima. Värvikihtide vahel võiks teha vahelihvimisi peene liivapaberiga, sobib näiteks P120.
  • Kõige kallimad osad on pehmed, sest nende materjalide kulu on suur.
  • Kui eelarve pole väga suur, tasuks piirduda väiksema diivaniga, isegi kui käepärast on suurem kogus puitmaterjali või euroaluse virn.
  • Katuse alla võib teha või tellida mööblikangaga, päikese kätte pigem vihma taluvad istumispadjad.
  • Dekoratiivpatju pole niisugusel diivanil kunagi küll – vanad padjad, varupadjad ja eri mõõtudega padjad saab siin kõik käiku lasta.
  • Kui terrass või rõdu on katuse all, siis on kirsiks tordil vaip.
  • Aksessuaarid – küünlajalad, laudlina, dekoratiivpadjad ja suvelillede potid, mis kindlasti ka sel rõdul oma koha sisse võtavad, teevad sellest tõelise kadestamisobjekti iga külalise jaoks.
Foto: hubasus.ee

Kas oled ka ise mööblit valmistanud? Kirjuta meile sellest aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee või jäta pilte meie Facebooki-lehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles