Juhend: kuidas röster laitmatult puhtaks ja puruvabaks saada

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Isegi kui kasutame rösterit igapäevaselt, ei ole paljudel meeles seda korralikult puhastada. Et põhja kogunenud puru kärssama ei läheks ega tulekahju tekitaks, tuleks seda siiski umbes korra kuus teha.

1. Veendu enne puhastamist, et röster ei oleks elektrisüsteemi ühendatud ega oleks kuum. Kuna rösterist võib välja pudiseda palju puru, puhasta seda sellisel pinnal, mida on pärast lihtne puhtaks pühkida või kraanikausi või prügikasti kohal.

2. Tõmba välja purusahtel ning raputa see tühjaks. Kõikide rösterite all on tavaliselt puru jaoks mõeldud sahtel, kuhu saiast pudenenud tükid kogunevad. Kui sinu rösteril mingil põhjusel purusahtlit ei ole, keera röster tagurpidi ning raputa seda, kuni sodi välja langeb.

3. Kui sahtli külge on isegi pärast puhtaks raputamist jäänud toidujäänused, pese see sooja seebiveega puhtaks. 

4. Kasuta väikest pintslit, et puhastada raskesti ligipääsetavaid nurki ja ääri.

5. Puhasta röster väljast pehme ja niiske lapiga. Ära unusta puhastada ka nuppe! Vajadusel kasuta puhastusvahendina äädikat. Äädikas on väga heaks puhastusvahendiks ka roostevaba terase puhul ning muudab selle eriti läikivaks.

6. Paiguta purusahtel rösterisse tagasi, kuid enne veendu, et kõik osad oleksid täiesti kuivad. 

Allikas: TheKitchn

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles