Kuidas köögipinda maksimaalselt ära kasutada

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Isegi kui köök on päris suur, jääb ikkagi söögi tegemiseks tihti kapipinda puudu. Ehk ei ole probleem mitte liigsetes asjades, vaid hoopis selles, kuidas neid hoiustad, vahendab Kitchn.

Aknalaual olev pind

Köögi aknalaual ei pea kasvama ainult maitsetaimed. Korvide ja kastide lisamine aknale tekitab juurde rohkelt hoiuruumi ning sealjuures hoiab ära köögis segaduse tekkimise.

Sahtlid

Sahtlid ei ole ainult söögiriistade hoiustamiseks. Need saab täita ka maitseainete, kuivainete ja muude esemetega, mis muidu köögipindadel ruumi võtavad.

Hea kasutus sahtlile
Hea kasutus sahtlile Foto: www.thekitchn.com

Kappide kohal olev ala

Tõsta vähemkasutatavad esemed kohta, mis tavaliselt tähelepanuta jääb. Seinakappide ja lae vahele jääv ala on väga hea koht nii lõikelaudade kui ka köögitehnika hoiustamiseks.

Pliidi pind

Kui köögipinda napib, on olemas spetsiaalsed pliidi peale asetatavad alused ehk jalgadega lõikelauad. Kui pliiti samal ajal ei kasuta, saab plaate rakendades tekitada juurde päris suure tööpinna.

Foto: Corelyn Coates

Avatud riiulid

Üks põhjustest, miks inimesed asju köögikappidel hoiavad, on nende vaateväljas hoidmine ja vajadusel kiire kasutamine. Kui köögipindadel selleks aga piisavalt ruumi ei jagu, kaalutle kööki avatud riiulite lisamist. Nõude, maitseainete ja väiksema köögitehnika riiulitele paigutamine on hea lahendus kapipindadelt segaduse kaotamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles