Enne ja pärast: läbivettinud kummutist sai kuninglik peeglilaud

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihma käes seisnud kummut
Vihma käes seisnud kummut Foto: Pamela Field

Pikemat aega õues seisnud kummut oli suurema osa inimeste arvates oma elu juba ära elanud ning vääris kohta vaid prügimäel. Teisiti mõtles aga restaureerimisest huvitatud Pamela Field, kes otsustas kapile anda täiesti uue ilme.

Kummut oli seisnud õues juba pikemat aega. Seetõttu oli kapp saanud tõsiseid veekahjustusi: vineer oli koorumas, puit oli paindunud ning sahtlid ei tahtnud korralikult lahti tulla.

Foto: Pamela Field

Pamela eemaldas kogu vineeri, mis ta sai, ning jättis kapi pinna ööseks märja rätiku alla vettima. Samuti paigaldas ta kruustangide abil otstesse kaks liistu, mis aitasid pinda kuivamise ajal sirgemaks moondada.

Foto: Pamela Field

Niiskena sai eemaldatud ka kõik ülejäänud vineeritükid, mis enne lahti ei tulnud. Pärast seda tuli kapp mõningatest kohtadest liistudega lappida ning seejärel kõik korralikult üle lihvida.

Foto: Pamela Field

Kuna pind siiski täiesti ühtlane ei jäänud, otsustas naine katta selle mustrilise värvitava tapeediga. See varjas ära kõik ebatasasused ning lisas kapile elegantse tekstuuri.

Foto: Pamela Field

Kogu kapi võõpas Pamela üle hõbedase värviga; esiteks kattis ta pinna halli kruntvärviga ning seejärel kasutas ta värvirulli, et metallikvärviga kõrgemad kohad esile tuua. Ta tõmbas kummuti üle musta lakiga, mis lisas mustrile veelgi sügavust. 

Foto: Pamela Field

Allikas: HomeTalk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles