Mis juhtub, kui kasutada aegunud puhastusvahendeid?

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Toit ei ole ainuke asi köögis, mille pakendil «parim enne» kuupäev paikneb - sama kiri on ka näiteks igapäevaselt kasutatavatel puhastusvahenditel. Siin on TheKitchni poolt mõned punktid, mida nende säilitamise puhul silmas pidada:

Vananenud tooted ei tööta nii nagu vaja

Kui puhastusvahendi «parim enne» kuupäev on möödas, on suur võimalus, et need pole enam piisavalt tõhusad ega puhasta esemeid enam nii nagu varem.

Hea uudis on see, et need ei hakka esemeid kuidagi kahjustama. Nii kaua kuni poest uue asemele ostad, võib vanu vahendeid veel vajadusel edasi kasutada.

Nõudepesumasina vahendid riknevad kõige kiiremini

Nõudepesuvahendites olevad ensüümid pole kolme kuu möödudes enam nii tõhusad ning ei eemalda rasva nii nagu vaja. Sama probleem on ka pesuloputusvahenditega, mille ensüümide kiirus aeglustub kuue kuuga. 

Peaaegu kõik muu kehtib tavaliselt avamisest alates kaks aastat, kuid igaks juhuks tuleks kontrollida ka pakendil olevat kuupäeva.

Puhastusvahendeid võib vabalt ka kraanikausist alla kallata

Kui toode on vees lahustuv, võib selle samal ajal kui kraanist vett jookseb, torudest alla kallata. Pulbrid tuleks igaks juhuks tühjendada väikeste kogustena, et need torudes ummistusi ei tekitaks.

Samuti ei tohiks kõiki puhastusvahendeid segamini alla lasta. Erinevate vahendite alla kallamise puhul tuleks umbes päeva või kaks vahet pidada.

Hoiustamine muudab kõike

See, kus oma puhastusvahendeid hoiad, võib muuta toote eluiga väga palju.

Näiteks tuleks vahendeid alati õhukindlalt hoiustada, vastasel juhul tõmbuvad pulbertooted tükki ning vedelikud kaotavad oma efektiivsuse.

Puhastusvahendeid ei tohiks hoida ka kraanikausi all, kus niiskustase ja temperatuur tihti muutuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles