Kevadkoristust tasub pikalt ette planeerida

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurpuhastusel tehakse teadmatusest palju vigu, üks levinumaid on puhastusainega liialdamine.
Suurpuhastusel tehakse teadmatusest palju vigu, üks levinumaid on puhastusainega liialdamine. Foto: Scanpix/Panthermedia

Eriti just kevaditi tekib paljudel kihk kodu maast laeni põhjalikult ära koristada, kõik asjad ära sorteerida, uuesti organiseerida ja üleliigsest vabaneda. Hämmastavalt paljud teevad selle protsessi käigus aga vigu, mistõttu ei pruugi suurpuhastus soovitud tulemust anda.

Viga lipsab enamasti sisse juba sealt, et ühe vaba päeva hommikul ärgatakse mõttega: täna võtan ette suurpuhastuse! Nii uisapäisa aga tegutseda ei maksa, sest eeltööta võib plaan üsna pea üle jõu käivaks osutuda ning koristus üldse pooleli jääda. Suurpuhastuse õnnestumise esimene eeldus on õige ajastus. Kendra puhastusteenuste tegevjuht Gerri Kiis ütleb, et õige aeg kevadiseks suurpuhastuseks saabub just siis, kui puud on ära õitsenud – siis ei ole õhus enam nii palju tolmu ja tulemus püsib julgelt jõuludeni, mil olekski just paras aeg järgmine põhjalik kraamimine ette võtta.

Larissa Ussanova puhastusteenuseid pakkuvast ettevõttest Kyyrix räägib, et kindlasti tuleb enne alustamist läbi mõelda, kui palju koristamiseks tegelikult aega on ja kui suurelt tööd ette võtta: kas plaanis on ka akende ja kardinate pesu, kappide puhastamine nii seest kui ka väljast ja nii edasi. «Kui need küsimused on paika pandud, saab reaalselt hinnata, kas jõuad ühe päevaga kõik tehtud või läheb kauem,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles